Založ si blog

Žartíky z Donbasu

Naše médiá píšu o pokuse zavraždiť ruskou vojensko-civilnou správou dosadeného starostu Mariupola. Atentát sa nepodaril. Atentáty a sabotáže v ruskom tyle sa však Ukrajincom vcelku daria. Na rozdiel od bojov na fronte.

Nepríjemnosť sa stala aj Kyjevom dosadenému starostovi Slavjanska. Ako je známe, kyjevská vláda nariadila povinnú evakuáciu obyvateľov mesta, ktorému hrozí, že padne do rúk vojakov RF/DNR a LNR. Ukrajinské úrady obyvateľov najprv vyzvú aby mesto opustili. Potom vypnú vodu, elektrinu a plyn. Následne zaťnú OS UA ulice jednej časti mesta ostreľovať z inej časti a zvalia tento ostreľ na RF. Obyvatelia to už nevydržia a dajú sa naložiť na autobusy a odviesť „do bezpečia“. Toto sa stalo aj dnes, keď autobus vyviezol občanov Slavjanska do Dnepropetrovska. Vlastne neodviezol, Pár kilometrov od Slavjanska ich vojaci z autobusu vyhnali do poľa a nechali tam. Rozzúrení občania sa vrátili do Slavjanska, zamierili na radnicu a zbili tam do bezvedomia miestneho starostu, ktorý evakuáciu nariadil.

Príslušníci ruského specnazu z jednotiek označených písmenom „O“ obsadili opevnené stanovisko OS UA v obci Ivano-Darjevka. V bunkroch našli okrem množstva zbraní a munície zo Západu aj množstvo ženskej spodnej bielizne. Načo tam ukrajinským vojakom bola, nie je známe.

Ukrajinský vládny analytik Podoljak oznámil Rusom, že existuje jediný spôsob, ako sa vyhnú zničeniu krymského mosta ozbrojenými silami Ukrajiny. Tkvie v tom, že si tento most Rusi rozoberú a zlikvidujú sami.

Spojenci RF/DNR/LNR zase odkázali Američanom, že nech tie dodávky moderných amerických zbraní nekomplikujú. A nech ich nedodávajú kyjevským vojakom-akýmsi zbytočným sprostredkovateľom, – ale nech ich z USA dodávajú priamo vojakom Ruskej federácie. DNR a LNR. Pretože tieto americké zbrane aj tak zväčša končia v ruských rukách.

Krutá doba plodí aj kruté tragikomické žartíky. Bohužiaľ.

Predpoveď počasia na popoludnie

13.05.2022

Stále zamračené. Občas zrážky s mokrými ľuďmi. So spotenými karieristami. S ustráchancami, čo sa boja o svoje malé prístrešky, kde na nich zatiaľ až tak neprší. A kde sa dá ako-tak prežívať, ak človek chytá tie správne vetry. U nás prevládajú vetry zo Západu. Ako inak. My vieme, čo sa patrí. To iba Fico „stratil kompas“. Lepšie povedané, odmietol ten [...]

Všetko je v najlepšom poriadku

12.05.2022

Radosť žiť. Môžeme jesť. Môžeme dýchať. Môžeme si aj kadečo písať. A že nám to neuverejnia ? No a čo ? Ale veď písať môžeme. A o čomkoľvek. Napríklad aj o tom, ako je skvelé, že Fínsko a Švédsko tam budú tiež. Alebo o tom, že dostaneme 100 eur od pána Krajniaka. A aké fajn je dnes ešte aj to počasie ! Lepšie, ako sme si zaslúžili. Ozaj, počasie – to [...]

Českí synáčikovia-vakcináčikovia, rusko-čínsko-iránske cvičenie a vložky

21.01.2022

APOLITICKÝ BLOG /2/ Tak nám dnes zmazali blog už po druhé. Nuž, čo už. A tak sa s vami podelím aspoň o informáciu, ktorá azda pani Čaputovú neurazí. – Ide o to, že českí vraj vôbec nie krkavčí rodičia oddnes môžu registrovať svoje deti do nového kola vakcinácie. Starí českí VAKCINÁŠI si vytvorili závislosť na pfizer-vakcíne. Je to údajne „zatím [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 5342x
Priemerná čítanosť článkov: 1336x

Autor blogu

Kategórie